Velenų valymas

Aniloksinių velenų valymas Accu-Graphic sistema

UAB Lipnus nuo 2000 m. rugsėjo mėnesio Lietuvoje teikia giluminio aniloksinių velenų valymo  paslaugą spaustuvėms, naudojant Accu-Graphic  sistemą. Ši sistema įgalina išvalyti Jūsų veleno gardeles iki pat jų dugno ir pilnai atkurti dažų pernešimą. Tokiu būdu visiškai atstatoma spaudos kokybė.

Valymas atliekamas įrenginiu Accu-graphic 2400 COMBI. Šiame įrenginyje galima valyti visų rūšių aniloksinius velenus (keraminius, plieninius, chromuotus, varinius, tiek gilzes, tiek ir monolitinius) iki 2400 mm ilgio ir 400 mm skersmens.

Visas valymo procesas vyksta Accu-Graphic 2400 COMBI įrenginyje mechaniniu būdu, laikantis technologijos, kuri nustatoma pagal jūsų veleno parametrus. Kadangi valymo procesas valdomas mechaniniu būdu, viso valymo ciklo metu veleno sukimosi greitis išlieka tolygus, kaip ir valančio purkštuvo judėjimo greitis išilgai veleno. Tuo būdu  veleno paviršius valomas tolygiai vienodai, išvengiant mechaninių pažeidimų, kuriuos galima padaryti valant rankiniu būdu.

Velenas valomas suspausto oro ir specialios sodos mišiniu. Sodos granulės dideliu greičiu smūgiuoja į veleno paviršių išmušdamos dažų likučius iki pat gardelės dugno. Sodos granulės yra pakankamai kietos, kad suardytų likusių ant veleno paviršiaus dažų plėvelę, bet pakankamai minkštos, kad nepažeistų veleno paviršiaus. Oro slėgis nustatomas atsižvelgiant į veleno liniatūrą ir iš kokios medžiagos  jis yra  pagamintas.

Valymo trukmė neturi jokių tam nustatytų limitų. Velenas valomas tol,  kol būna visiškai išvalytas. Vieno 800 mm ilgio veleno valymas trunka apie 20 minučių. Tai rodo, kad valymas vyksta pakankamai greitai, kad kuo mažiau būtų gaištamas mūsų klientų laikas. Tiek prieš valymą, tiek ir po jo atliekama vizualinė velenų ekspertizė 100 kartų didinančiu, specialiai tam skirtu mikroskopu, todėl tuo pat metu klientas gali matyti ne tik skirtumą prieš atliekant valymą ir po jo, bet ir bendrą aniloksinių velenų paviršiaus būklę.

Accu-Graphic sistema aniloksinių velenų plovimui naudoja specialiai tam sukurtą sodą Accu-Graphic blast media (sodos bikarbonatas). Ši sodos rūšis yra pagrindinė sudėtinė dalis dantų pastos gamyboje. Tai reiškia, kad ši cheminė medžiaga yra visiškai nekenksminga sveikatai. Velenų plovimo metu yra naudojamas vanduo. Išpurkšta soda iškarto maišosi ir tirpsta jame. Kaip technologinės atliekos, į aplinką patenka tik šis vandens ir sodos tirpalas, o toks cheminis mišinys beveik neturi jokio kenksmingo poveikio aplinkai. Ši technologija 1998 metais iškovojo Europos Gamtosaugos apdovanojimą kaip ekologiškai švari technologija.

Turite klausimų? – rašykite, skambinkite, mes Jums mielai padėsime.

Fleksografija